Soeprecept: Vietnamese Rundvlees Pho

Soeprecept: Vietnamese rundvlees Pho

Het soeprecept van deze week is een authentieke, slowfood Pho. Pho is een verzamelnaam voor Vietnamese soepen, er zijn verschillende varianten, die twee dingen gemeen hebben: de kruidenmix, en het urenlang laten trekken op zo laag mogelijk vuur. Het resultaat is altijd een zeer smaakvolle, aromatische soep. En je hele huis ruikt lekker!

De ingrediënten voor een rundvlees Pho:

3 liter rundvleesbouillon

2 witte uien

2 duimen gember

1 kleine rode peper

3 knoflooktenen

2 kaneelstokjes

1 steranijs

2 eetlepels vissaus

500 gram rundvlees

Peper 

Snij de uien en de rode peper fijn, en bak deze licht aan in een scheutje neutrale olie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snij de knoflooktenen fijn, evenals het rundvlees, en voeg deze toe. Schil de gember, en keep deze verschillende keren in. (Voeg deze in z’n geheel toe aan de soep, zo wordt de smaak afgegeven en kun je, als je de soep klaar verklaart, de hele stukken gember er weer uithalen). Voeg kaneel, steranijs en vissaus toe. Wees vooral voorzichtig met de anijs, deze kan indien je teveel toevoegt de hele smaak van de soep overheersen. Als je twijfelt of je het wel lekker vindt, kun je ook anijspoeder gebruiken, zo kun je de smaak beter opbouwen.

Zet het vuur zo laag dat de soep nog net pruttelt, en laat met deksel op de pan zeker 6 uur zachtjes koken.  

De toppings voor de soep: 

Taugé

Gekookt ei

Koriander

Courgette julienne

Fijngesneden rode ui 

Je kunt de groente, en de ui rauw gebruiken, maar wij vinden t lekkerder om deze even te blancheren. Een paar minuten in kokend heet water (niet koken!) maakt de bite beter en de smaak van de ui minder heftig.  

Doe een beetje taugé, courgette, ui en gesneden koriander in een kom, lepel hier de kokend hete Pho over en laat even staan. Halveer een hardgekookt ei en leg deze op de soep, sunshine up.  

Niet alleen ziet deze kom soep er prachtig uit, hij ruikt ook superlekker. En het belangrijkste van al: hij is echt overheerlijk!